מוסיפים לסיר רחב 3-4 כפות שמן זית ומטגנים 2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות + 3-4 שיני שום חתוכות לפרוסות, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים (מטגנים מספר דקות).
לאחר מספר דקות מוסיפים את רוטב הסויה והצ'ילי המתוק, מערבבים מספר דקות ומוסיפים פחית חלב קוקוס, ממלאים אותה בעוד כחצי מהכמות שלה במים חמים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים מספר גבעולי סלרי חתוכים גס, 6 כפות חמאת בוטנים חלקה, מלח פלפל שחור גרוס לפי טעם, ועוד קצת מים כדי לדלל את הרוטב אם צריך, מוסיפים 2 פלפל צ'ילי אדומים חתוכים גס ומערבבים (רצוי לטגן אותם אפילו בשלב הראשוני עם הבצל והשום!). מוסיפים את רצועות הגמבה ומערבבים, טועמים ובודקים אם צריך לתקן תיבול, במידה והכל תקין סוגרים מכסה מנמיכים עוצמת בישול לנמוכה ומבשלים כשעה עד לריכוך הירקות תוך ערבוב מדי פעם שהרוטב לא ישרף לכם בתחתית!)
ברגע שהירקות התרככו תוסיפו את חתיכות הדג הטריות ותשקו אותן עם הרוטב, כסו במכסה ובשלו בעוצמה בינונית מספר דקות עד שהדג מוכן ולא יבש ותוציאו. רצוי ומומלץ לאכול עם אורז לבן. בתיאבון.
אפשר להשתמש גם בדג לבן מסוג אחר, ניתן להוסיף מעט לימון סחוט למי שאוהב.