בצלים ממולאים מקורמלים עם בשר טחון אורז צנוברים ועוד דברים טובים שאתם חייבים להכין בבית! המשחק עם הטעמים החמצמצים והמתקתקים ישגע אתכם בקטע טוב כמובן! סיר שווה עם בצל שמתקרמל לו והביס? חלומי ומענג! אם אתם לא רוצים לאכול בשר תוכלו להחליף בתערובת צמחונית של טבעול או משהו ואם לא בא לכם על זה יש לי באתר מתכון לבצלים ממולאים מקורמלים צמחונים במילוי אורז ושמיר. יש באתר עוד מגוון מתכונים לממולאים שתוכלו להכין ובלי קשר עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
משרים 1 כוס אורז עגול במים, מקלפים את הבצלים וחורצים עד קצת אחרי האמצע ומכניסים לסיר גדול עם מים חמים לכ-15-20 דקות או עד שהם מתרככים והקליפה מתחילה להתנתק מהם (אל תשפכו את מי בישול הבצלים שבסיר!), בשלב הזה הוציאו למי קרח.
לסיר יציקת ברזל של מגנוס תוסיפו שמן זית וחממו, הוסיפו כפית פלפל שחור, 2 בצלים לבנים קטנים חתוכים לקוביות עד להזהבה ואח"כ 5 כפות צנוברים, קולים את הכל מספר דקות עד שהכל מקבל צבע יפה.
הוסיפו את הבשר הטחון לסיר והגבירו את עוצמת האש - מפוררים אותו בעזרת כף עץ, מוסיפים כף דבש, כף מלח (או לפי טעם) סוחטים לימון 1 לתערובת ומערבבים הכל עד שהנוזלים נעלמים, מוסיפים את האורז העגול השטוף והמסונן ומטגנים מספר דקות, לקראת הסוף מוסיפים חצי צרור פטרוזיליה קצוצה מערבבים, ומוציאים הכל לקערה.
נתקו בזהירות את קליפת הבצלים הראשונה הגדולה ומלאו כף אחת בלבד (לא לפוצץ במילוי) וגלגלו בעדינות! אם הבצל קצת קטן מלאו בכפית בלבד.
לאותו סיר שבו בישלנו את הבשר קרמלו כפית סוכר, הביאו אותו למצב שהוא הופך לקרמל, בשלב הזה הניחו את הבצלים הממולאים בסיר כשהחתך מופנה כלפי מטה! סדרו אותם יפה אחד ליד השני (אפשר לדחוס קצת)
לקערה תוסיפו כוס ציר בקר (או מים), סחטו לימון אחד, תוסיפו כף דבש כף סילאן מלח פלפל שמן זית וערבבו, שפכו את תערובת הנוזלים על הבצלים בעדינות והוסיפו ממי בישול הבצלים עד לכיסוי גובה הבצלים, זלפו עוד קצת סילאן מלמעלה, כסו במכסה ומביאים לרתיחה לכ-דקה, אח"כ הנמיכו לעוצמה בינונית-נמוכה לבישול של כ-שעה-שעה ורבע. אח״כ פתחו מכסה ובשלו עוד כ-35-40 דקות או עד שהנוזלים בסיר כמעט ומתאדים.
ברגע שנשארו מעט נוזלים, קחו עם כפית מהנוזלים ושפכו על הבצלים, הכניסו לשלב אחד מתחת לאמצע תנור שחומם מראש ל-200 מעלות לא טורבו לכ-35-40 דקות או עד שמשחים יפה, שיהיה בתיאבון!
חמיצות מתיקות ומליחות לטעמכם האישי!
מתכון פצצה! גם עבור מישהי עם כישורים מוגבלים במטבח, זה שמפורט כמה תבלינים לשים ולא ״לפי הטעם״ זה נדיר. הסיר חוסל.
כיף לשמוע תהני נשמה!