ארוחה צמחונית לשבת
מתכון טבעוני לבצלים ממולאים מקורמלים עם אורז עגול, שמיר, מיץ לימון טרי, מלח פלפל ושמן זית! קל מאוד להכנה, כל שנותר לכם הוא לצפות במתכון הוידאו בערוץ היוטיוב של פודיק ולעקב אחר ההוראות, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ ותלחצו על הפעמון. מדובר בארוחה / תוספת מושלמת לשבת או לכל יום בשבוע ולכל זמן! ניתן לאכול את המנה קרה או חמה. אם אתם רוצים עוד מתכון פנומנלי כנסו למתכון לבצלים ממולאים צמחונים בטעם בשרי שלא תרצו להפסיק לאכול! יש לי באתר עוד מתכונים מעולים לממולאים.
מרתיחים מים בסיר גדול
שופכים לקערה כוס אורז עגול (נפח 250 מ"ל) ושוטפים עם מים עד שהמים שקופים, חותכים 1 צרור שמיר בלי גבועים דק דק ומוסיפים לקערה עם האורז, חותכים לימון וסוחטים לתוך הקערה, מוסיפים 4-5 כפות שמן זית (או פחות - לשיקולכם), כפית דבש (לא חובה), מוסיפים כחצי כפית פלפל שחור וכפית וחצי מלח (ניתן להוסיף יותר או פחות לפי טעמכם האישי), מערבבים הכל היטב.
חותכים את ראשי הבצלים ומקלפים את הקליפה החיצונית, מבצעים חתך עד לחצי / שלותשרבע גובה הבצל ומכניסים לסיר למים הרותחים לבישול קליל של כ-12-13 דקות בלבד ומוציאים למי קרח לקירור.
לאחר שהבצלים התקררו תתחילו להפריד את שכבות הבצל בעדינות ושמרו בצד, שמרו 3 "לבבות" מ-3 בצלים וחתכו אותם גס, תוסיפו לתערובת המילוי.
קחו כל פעם כ-1 כף הוסיפו לקצה הקליפה שהפרדתם וגלגלו בעדינות לאט לאט את כל הקליפות (זה בעצם המילוי, אסור שיהיה יותר מדיי מילוי כדי שזה לא יתפרק). שמרו את כל הבצלים הממולאים בצד.
לסיר נמוך בקוטר 28-30 תוסיפו שמן זית, תוסיפו את הבצלים לסיר בצורה מסודרת כאשר החתך מופנה כלפי מטה, הוסיפו 2-3-4 ענפי שמיר מלמעלה ועוד קצת מלח פלפל ושמן זית, הדליקו את האש לעוצמה בינונית וטגנו כ-2-3 דקות.
לאחר כ-2-3 דקות הוסיפו כוס 250 מ"ל של מים רותחים או אפילו כוס וחצי עד לכ-חצי-שלושתרבע גובה הבצלים. סגרו עם מכסה והביאו לרתיחה בעוצמת האש המקסימלית לכ-2 דקות. אחרי 2 דקות הנמיכו לעוצמה "3" באינדוקציה או לעוצמת חום בינונית - נמוכה בגז ובשלו לאט לאט עוד כ-שעה וחצי או שעה ו-45 דקות. (לקראת ה-45 דקות האחרונות תפתחו מכסה שהנוזלים יתאדו).
אם אחרי חצי השעה הראשונה המים התאדו לכם מהר אתם יכולים להוסיף עוד קצת מים, ניתן לשים צלחת על הבצלים בשלב הראשוני כדי שלא יתפרקו ואז להוריד אותה אח"כ (אני לא עשיתי את זה).
לקראת סיום הבישול קחו כף ותבדקו אם הבצל התקרמל מלמטה ואם הוא מספיק רך, אם הוא כזה כמו בוידאו שצילמתי זה הזמן לכבות את האש ולהוציא.
ארוחה צמחונית לשבת
ניתן לשמור במקרר מספר ימים וניתן לאכול את המנה גם קרה! טעים במיוחד! שיהיה בתיאבון
מלח פלפל ושמן זית - כמויות - לפי טעמכם האישי - אפשר להפחית או להוסיף
ארוחה צמחונית לשבת
ניתן להשתמש בבצל סגול או בצל לבן - לא חייב לשלב
אם לא אוהבים לימון לא חייב להוסיף
למי שרוצה את זה עם בשר ניתן להוסיף לתערובת בשר טחון (כ-250-300 גרם) ולהפחית כחצי מכמות האורז. מומלץ בשר עגל טחון אפילו!
אם מצאתם טעות במתכון אשמח אם תכתבו למטה בתגובה. אם אהבתם את המתכון אשמח אם תשתפו ותגיבו איך יצא לכם :)
תודה על האתר המעולה והסרטונים המצוינים! במה אפשר להחליף את השמיר?
תודה לך! :) בכל ירוק אחר שתרצי, כוסברה, פטרוזיליה, אולי חצי חצי, מה שתרצי.. אפשר גם בשר אבל אם זה בשר תורידי חצי מכמות האורז כמובן כמו שכתבתי בהערות.