אם אתם מחפשים להכין אוכל חורפי מנחם זו המנה העיקרית הבשרית המושלמת עבורכם - ביף בורגיניון צרפתי עם ירקות שורש, יין אדום, פטריות שמפיניון והרבה טעם! הבישול האיטי הארוך יהפוך את הבשר לרך מתמוסס בפה, הטעמים יתחזקו איתו ולגבי האלכוהול שביין? אין מה לדאוג - הוא מתאדה במהלך הבישול כמובן. מנה פשוט מנצחת, הרוטב סמיך ויבוא לכם כמו כפפה על פירה פרווה או על אורז לבן בסמטי אחד אחד פשוט חלום! רוצו להכין עכשיו! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים. יש לי באתר מתכוני אסאדו משובחים אם אתם בקטע של בשר רך מתפרק בפה.
יש להשתמש בקוביות בשר גדולות יחסית ולא קטנות. מקמחים את הבשר היטב בתערובת קמח מלח ופלפל שחור ומטגנים בסיר גדול (עם 3 כפות שמן) עד שהן שחומות ומוציאים לקערה, בסיר תישאר חריכה ומעט שריפה, תשאירו אותה - אפשר לגרד ולהוציא קצת ממנה החוצה אבל אני רציתי לקבל את הטעמים המעט שרופים האלו שיהיה טעם מעושן. אפשר גם לצרוב את הבשר בלי לקמח אבל הקימוח יעניק סמיכות לתבשיל.
מוסיפים עוד קצת שמן לסיר ומטגנים את בצלי השאלוט, הגזרים, שורשי הסלרי והפטרוזיליה גבעולי הסלרי, 2 שיני שום, עלי דפנה מלח ופלפל לפי טעם. מערבבים מספר דקות בעוצמה בינונית נותנים להכל להיטגן קצת לקבל טעמים צלויים טובים.
אחרי שהירקות קיבלו טיגון ראשוני ונחרכו מעט תחזירו את הבשר, תוסיפו יין אדום, ציר בקר ומים עד לכיסוי הבשר (אם יש עוד ציר בקר תוסיפו עוד ממנו פשוט).
מכינים בוקה גרני (זר עיטורים שיתבל לנו את הציר) קושרים בחוט כרישה, עלי סלרי, פטרוזיליה וטימין ומוסיפים לסיר.
מוסיפים כף גדושה סילאן + רסק עגבניות מרוכז, ומבשלים כשעה. אח"כ מערבבים בקערית 3 כפות קורנפלור עם מים פושרים עד שאין גושים ומוסיפים לסיר (שיסמיך את הרוטב) וסוגרים מכסה לבישול של כ-שעתיים-שעתיים.
אחרי כשעתיים בישול מוסיפים את פטריות השמפיניון ומבשלים עוד כשעה שעתיים עד שהבשר רך ומתפרק ושהרוטב כבר נבנה והפך לאחיד טעים סמיך ומפוצץ טעם. אפשר לתקן תיבול עם סילאן מלח ופלפל.
בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה אוהב אתכם!
* לא חייב לקשור את בוקה הגרני, אפשר להכניס פשוט את הכל לסיר ואח"כ להוציא את עשבי התיבול אחד אחד.
* אפשר להשתמש בנתח בשר שומני אחר שאתם אוהבים.
* מלח ופלפל לפי טעם. על הקמח אפשר לוותר ולצרוב את הבשר ישירות בסיר.