אסאדו בבירה ברביקיו ודבש (בירה כהה) בסיר ברזל יצוק של מגנוס (להנחה של 15% על הסיר חפשו "מגנוס סיר ברזל" בגוגל כנסו לאתר והזינו קוד קופון "פודיק" בסיום הרכישה - תקף ב-48 שעות הקרובות בלבד! ההנחה תקפה על כל שאר מוצרי האתר!) עם פטריות בצלים טימין ועוד דברים טובים, מנה בשרית עיקרית מנצחת לשבת המלכה או לארוחת צהריים מפוארת, מתאימה לחגים ומתאימה במיוחד לחורף, תבשיל קדירה מתקתק שלא תרצו להפסיק לאכול! ממליץ לאכול עם אורז לבן בצד. את הרוטב שישאר לכם אפשר לשמור ולהשתמש בו כציר למרקים ותבשילים, משובח במיוחד! יש באתר עוד מתכוני אסאדו מעולים וטעימים לכל חובבי הז'אנר ובכללי עוד מתכוני קרניבורים מעולים וטעימים. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
חותכים 2 בצלים לרצועות ומניחים בצד, בנתיים מחממים 3-4 כפות שמן זית בסיר גדול ורחב וצורבים את קוביות הבשר עד להשחמה ומוציאים לקערה.
מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים מעט מלח, ברגע שמזהיב מוסיפים את שיני השום ו-2 כפות של רסק עגבניות מרוכז, כף סוכר חום ו-2 כפות קורנפלור, מערבבים היטב.
מוסיפים חזרה לסיר את הבשר שצרבנו, מוסיפים 2 בקבוקים של בירה כהה + כוס ציר בקר (או מים חמים במידה ואין), מוסיפים את ענפי הטימין ו-3 כפות ברביקיו, 3 כפות דבש (למי שרוצה עוד מתיקות ומי שרוצה יכול להוסיף עוד דבש), מערבבים הכל בודקים טעם ומתקנים תיבול לפי הצורך או הטעם האישי. (מליחות וכו')
מביאים לרתיחה ל-2-3 דקות ואח"כ מנמיכים עוצמה לבישול של שעתיים על הגז (עוצמה 4 באינדוקציה), אח"כ פותחים, מוסיפים את הפטריות, בודקים שהתיבול מספק אתכם ומכניסים את כל סיר הברזל היצוק עם תבשיל האסאדו לתנור חום עליון תחתון 120-125 מעלות לכ-4-5 שעות עד שהבשר מתרכך וכל הרוטב התאחד וקיבל טעם חזק.
מלח פלפל דבש וברביקיו לפי טעם אישי אפשר לחזק או להחליש
רצוי להשתמש בסיר ברזל יצוק (4 ליטר) שיתן אפקט של טאבון בתוך התנור לקבלת תבשיל מושלם!
את הרוטב שנשאר בסיר אפשר לסנן במסננת ולקבל ציר חזק שישמש כבסיס למרקים תבשילים ואפילו אפשר להכין איתו אורז מפוצץ בטעם!
על איזה עוצמה בתנור?
כמו שכתבתי בשלב 4 למעלה: חום עליון תחתון 120-125 מעלות לכ-4-5 שעות עד שהבשר מתרכך וכל הרוטב התאחד וקיבל טעם חזק
הי חייב לבשל עם הסיר הזה?
היי, לא, אבל צריך סיר טוב.
מתכון מטורף!!!!!! כמו כל המתכונים של הגאון הזה! לשים פחות קורנפלור + או פשוט להוסיף 2 כוסות מים.
תודה רבה! :) קורנפלור מסמיך את הרוטב... המים מדללים.