תוספת נפלאה ובריאה לארוחת הצהריים שלכם, אורז מלא ארוך עם ירקות עשיר בסיבים תזונתיים משביע ובעיקר טעים! עם אפונה, גזר, בצל, גמבה אדומה, גמבה צהובה ותקבלו תוספת שכל ביס ממנה יהיה לכם חגיגה בפה! אם אתם רוצים להכין עוד תוספות יש לי באתר קטגוריית מתכונים לתוספות - שם תוכלו לשוטט ולחפש את התוספת האהובה עליכם. יש גם באתר מתכון לאורז בסמטי מושלם אחד אחד, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון, זה יסייע לי להגדיל את הערוץ, אם אתם רוצים לדעת איך מכינים אורז בסמטי לבן מושלם אחד אחד לחצו כאן ותגיעו למתכון! בנתיים צפו במתכון וידאו:
שוטפים את האורז מספר פעמים עד שהמים שקופים ולא עכורים, ברגע שהמים מספיק שקופים מניחים בצד.
מחממים 2 כפות שמן במחבת ומוסיפים בצל לבן חתוך לקוביות, מטגנים מספר דקות עד להזהבה.
לאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות לסיר (רצוי סיר גדול כי תצא כמות אורז גדולה) הגמבות, הגזר והאפונה ומערבבים כ-10 דקות עד לריכוך.
מוסיפים את האורז השטוף לסיר ומערבבים קלות.
מוסיפים את המים (2 ורבע כוסות מים חמים על כל כוס אורז מלא ארוך!), מוסיפים תיבול (כף מלח וחצי כפית פלפל שחור טחון) ומערבבים הכל היטב, מביאים לרתיחה לכ-3 דקות. (עוצמה 7 באינדוקציה זה בסדר)
מכסים את הסיר במגבת וסוגרים את המכסה על המגבת, מכסים את המכסה במגבת, מנמיכים את עוצמת האש לעוצמה נמוכה (למשל 3 באינדוקציה) ומבשלים 40 דקות בדיוק.
אחרי 40 דקות מכבים אש משאירים את מכסה הסיר סגור ונותנים לו לנוח עוד 10 דקות. אחרי 10 דקות פותחים, מערבבים, והאורז מוכן.
ניתן לשחק עם הירק ולהוסיף בצל סגול
לפתוח את הסיר רק אחרי 10 דקות בסוף, לא לפני!
ניתן לאחסן את האורז בקופסה במקרר.