פודיק - Foodik

כך תקפיאו את העוגות והעוגיות שלכם

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
14700 צפיות
לפעמים מתחשק איזשהו מאפה מתוק, אבל אין חשק לרדת למאפייה או להתחיל להכין עוגה מאפס. בדיוק בשביל הרגעים האלו, כדאי שתהיה לכם עוגה או עוגייה טעימה במקפיא. ההקפאה שימושית גם במקרים שבהם כבר הכנתם עוגה, אבל לא סיימתם את כולה. במקום לזרוק את העוגה שנשארה בטענה שאינכם מתכוונים לאכול ממנה בימים הקרובים, אתם יכולים להקפיא את הפרוסות שנשארו וליהנות מהן אחר כך. אז מה אפשר להקפיא, איך צריך להקפיא, כיצד מפשירים וכמה זמן מותר לשמור את העוגה בהקפאה? את כל התשובות תוכלו למצוא בהמשך הכתבה.

איך מקפיאים לפני אפייה?
ישנן עוגות מסוימות, שאתם יכולים לשמור במקפיא עוד לפני האפייה וכשתרצו, לאפות אותן היישר מהמקפיא. זוהי שיטה מצוינת לאלה מכם שלא רוצים להתעסק בהכנת העוגה רגע לפני שהאורחים מגיעים. כך למשל, אתם יכולים להקפיא עוגת שמרים לאחר שהתפחתם אותה בפעם הראשונה ועיצבתם אותה כראות עיניכם. כשתרצו לאפות את עוגת השמרים, תוציאו אותה מהמקפיא ותניחו לה לתפוח בטמפרטורת החדר. זה אומנם ייקח קצת יותר זמן מהרגיל, אבל בסופו של דבר העוגה תתפח ואתם תוכלו להכניס אותה אל התנור החם כדי להמשיך באפייה. יש גם מאפים שדורשים רק התפחה אחת, ובמקרה הזה אתם יכולים להקפיא אותם ישירות לאחר שלב העיצוב ולאפות מיד כשתרצו, ללא הפשרה והתפחה שנייה. במקרה הזה האפייה עשויה לקחת קצת יותר זמן.

איזה עוגות אפשר להקפיא?
באופן כללי, עוגות בחושות חלקות שאינן מכילות פירות או תוספות רטובות, עוגות שוקולד, עוגות מוס, עוגיות יבשות, כגון עוגיות טחינה, עוגיות חמאה ועוגיות קינמון, ועוגיות מרנג (נשיקות) מתאימות להקפאה. אך, אם ניכנס לדקויות, כל עוגה מגיבה בצורה שונה להקפאה ולהפשרה, כך שלא נוכל לתת לכם תשובה חד משמעית בעניין הזה.
לגבי עוגות שרצוי שלא להקפיא, העניין הרבה יותר פשוט. לא מומלץ להקפיא לגמרי עוגות גבינה, שכן כשתפשירו את עוגות הגבינה תגלו שהמרקם שלהן נפגע. אתם יכולים להכניס את עוגות הגבינה לזמן קצר מאד למקפיא, רק כדי שיתייצבו מעט, ואז להעביר אותן למקרר. כמו כן, כשמפשירים עוגות שמכילות פירות טריים, הפירות בדרך כלל הופכים לרטובים וסמרטוטיים, מה שהורס את טעמם.
וכמובן, כמו כל מוצר מזון, אסור להקפיא מחדש עוגה או עוגייה שכבר הוצאתם מהמקפיא.

איך מקפיאים נכון?
לפני שאתם מכניסים את העוגה או את העוגיות שלכם למקפיא, תוודאו שהן כבר הספיקו להתקרר. אל תכניסו לעולם עוגה או עוגיות שזה הרגע יצאו מהתנור החם. תחכו שעתיים-שלוש עד שהעוגה או העוגיות יגיעו לטמפרטורת החדר ורק לאחר מכן תכניסו למקפיא. הכנסה של מאפה חם למקפיא עלולה לחמם את המקפיא ויותר גרוע מזה, לייצר לחות סביב העוגה או העוגיות, מה שיגרום לגושי קרח קטנים שיהפכו לשלוליות מים עם ההפשרה.
את העוגה מומלץ לאחסן בתוך התבנית שלה. חשוב מאד לעטוף את העוגה בצורה טובה מלמעלה בעזרת נייר כסף או ניילון נצמד לפני ההכנסה להקפאה. מומלץ להתחיל בעטיפה של ניילון נצמד ועליו לעטוף בשתי שכבות של נייר כסף, כדי לוודא שהעטיפה אטומה היטב. אפשר גם להכניס לתוך קופסה אטומה. עוגיות יישמרו בצורה הטובה ביותר בתוך קופסה אטומה. העטיפה הזאת תמנע מריחות שנמצאים במקפיא להידבק לעוגה או לעוגיות שלכם. חשוב גם לרשום על העטיפה את שם העוגה שלכם, כדי שתזכרו מה מסתתר מתחת גם אחרי כמה שבועות, ואת תאריך ההכנסה למקפיא כדי שתדעו מתי העוגה כבר עברה את תוקפה.
אם אינכם מתכננים להגיש את העוגה בשלמותה לאורחים, אלא רק רוצים ליהנות מחתיכה טעימה של עוגה מדי פעם, אתם יכולים לחתוך את העוגה לפרוסות מבעוד מועד, לפני שאתם מכניסים אותה למקפיא. כך, לא תצטרכו להפשיר את כל העוגה בבת אחת אלא תוכלו ליהנות מחלקים ממנה, ברגעים שבהם יהיה לכם חשק למשהו מתוק.
כשאתם מכניסים את העוגה או את העוגיות למקפיא, שימו לב שלא להניח שום דבר מעליהם כדי שהם לא יימעכו ויאבדו את הצורה היפה שלהם. אם אתם יכולים לאחסן את העוגה שלכם בתא מקפיא נפרד מזה של בשרים או דגים, זה מומלץ הרבה יותר, שכן כך תצמצמו את האפשרות שהעוגה שלכם תושפע מהמוצרים האלו.

[caption id="attachment_788" align="alignnone" width="452"]טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם - צוות פודיק כתב לכם מדריך נפלא שיעזור לכם להקפיא את המזון שלכם כך שישמר טרי וטעים, לחצו כאן וצפו במדריך ובטיפים.[/caption]

איך מפשירים נכון?
כל עוגה ואופן ההפשרה שלה. עוגות מוס מומלץ להפשיר באופן חלקי במקרר ולאחר מכן להגיש כשהיא קפואה חלקית. עוגות בחושות מומלץ להפשיר כשהן עדיין עטופות, במקרר או בטמפרטורת החדר, בטווח זמן שהוא בין 6 ל-12 שעות, תלוי בגודל של העוגה. אם העוגה היא שלמה, אל תנסו לחתוך אותה לפרוסות לפני שהיא הפשירה לגמרי, שכן זה עלול לפרק אותה. עוגיות קטנות ואישיות אתם יכולים לקחת ישירות מהמקפיא אל התנור או המיקרוגל ולהפשיר באמצעות חימום קצר. זכרו – אם העוגה נמצאת בתוך תבנית מתכת, אסור לחמם תבנית מתכת במיקרוגל.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
משך האחסון המקסימלי שאתם יכולים להשאיר את העוגה שלכם במקפיא הוא שלושה חודשים. אולם, תזכרו שזהו משך הזמן המקסימלי לאחסון. אם אתם נוטים לפתוח את המקפיא שלכם לעיתים קרובות או מאחסנים מוצרים רבים במקפיא, היעילות שלו אינה מיטבית ולכן מומלץ לאחסן את העוגות במקפיא למשך חודש-חודשיים לכל היותר. אם יש לכם מקפיא מקצועי יותר של קונדיטוריות, אתם יכולים להחזיק את העוגות במקפיא למשך זמן רב יותר של כחצי שנה.

עכשיו כשאתם כבר יודעים איך להקפיא ולהפשיר בצורה הנכונה, אתם יכולים ליהנות מהעוגות והעוגיות שלכם בכל זמן שתרצו בזכות ההקפאה. העוגות והעוגיות שיוצאות מההקפאה שומרות על הטריות שלהן, כך שכנראה שבכלל לא תרגישו שמדובר בעוגה או בעוגייה שישבה זמן-מה בהקפאה.

עקבו אחרי פודיק בפייסבוק | עקבו אחרי פודיק באינסטגרם | עקבו אחרי פודיק ב-TikTok | עקבו אחרי פודיק ב-YouTube

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il