פודיק - Foodik

איך לנקות אבנית מקומקום: כל השיטות

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
10196 צפיות
הקומקום הוא מהמכשירים השימושיים ביותר במטבח. אנו משתמשים בו, בין היתר, כדי להכין משקאות חמים, להכין דייסות ולחמם מים לבישול מהיר. אך, כדי לשמור על הקומקום ולוודא שהשימוש בו יהיה בריא ותקין לאורך זמן, עלינו לדאוג לתחזוקתו השוטפת. הצטברות של אבנית בקומקום פוגעת בטעמם של המשקאות החמים, מאיטה את תהליך החימום וחשוב מכל, פוגעת בבריאותנו. אז איך ניתן להסיר את האבנית ביעילות? צוות "פודיק" ריכז עבורכם מספר שיטות מוכחות להסרת האבנית מהקומקום.

כדאי לקרוא >> המדריך המלא לשימוש בסיר לחץ 

איך מצטברת אבנית בקומקום?
האם אי פעם שאלתם את עצמכם מדוע נוצרת אבנית בקומקום? מי השתייה של ישראל נחשבים למים "קשים". כלומר, הם מכילים אחוזים גבוהים של מגנזיום וסידן. בעת חימום, היסודות הללו שוקעים והופכים למשקע לבן-אפרפר, שאנו קוראים לו אבנית. האבנית מצטברת בחלקו התחתון של הקומקום, היכן שנמצא גוף החימום, ופוגעת ביעילות העבודה של הקומקום. לידע כללי, האבנית מצטברת לא רק בקומקום אלא גם במכשירים נוספים, כמו במכונת הכביסה, במדיח הכלים ואפילו בברזים.

כדי למנוע הצטברות של אבנית בקומקום, חשוב להקפיד על הכללים הבאים:

רוקנו את הקומקום לאחר כל שימוש ואל תשאירו בו מים עומדים, כיוון שזה עלול לפתח אבנית בקומקום. אם אינכם רוצים לבזבז את המים שנותרו בקומקום, אתם יכולים להשתמש בהם כדי להשקות צמחים בבית או בגינה.
אם יש לכם אפשרות, מומלץ לרכוש קומקום בעל מסנן מיוחד, שתפקידו למנוע הצטברות של אבנית. אפשרות נוספת היא למלא את הקומקום במים מסוננים, מה שיפחית את הסיכוי להצטברות גדולה של אבנית.
עשו לכם הרגל לנקות את הקומקום בצורה אינטנסיבית פעם בחודש-חודשיים, תלוי בתדירות השימוש שלכם. בנוסף, מומלץ לנקות אותו באמצעות סודה לשתייה פעם בשבועיים. אם אתם מנקים את הקומקום ידנית, חשוב לנתק אותו מהחשמל כדי למנוע התחשמלות.
כשאתם מנקים את הקומקום, אל תשתמשו בסקוטש. אם אתם בכל זאת משתמשים בסקוטש, עשו זאת בעדינות ואל תשפשפו את גוף החימום, שנמצא בתחתית הקומקום.
מומלץ לנקות את חלקו החיצוני של הקומקום אחת לשבוע. ניתן לנקות אותו באמצעות מטלית לחה ומעט נוזל כלים. אם יש לכם קומקום מפלדת אל-חלד, אתם יכולים להעביר עליו מטלית ספוגה בשמן זית. השמן יסיר מהקומקום שומן ולכלוכים שונים ויגרום לקומקום שלכם להיראות מבריק ומזמין.

כדאי לקרוא >> 14 טיפים שימושיים להכנת בצק שמרים

כל השיטות להסרת אבנית מהקומקום:

השתמשו בחומץ:
לניקוי אינטנסיבי של הקומקום, ניתן להשתמש בחומץ 5%, שהוא חומר טבעי ואכיל. אולם, לפני שאתם משתמשים בחומץ, קראו את מדריך היצרן כדי לוודא שחומץ מתאים לשימוש בקומקום שלכם. שפכו לתוך הקומקום כוס חומץ וכוס וחצי מים. אם הקומקום קטן מדי בשביל כמות כזו של נוזלים, מלאו מחצית מהקומקום בתערובת ואת השאר השאירו בצד. לאחר מכן, הרתיחו את תכולת הקומקום. כשהמים יגיעו לרתיחה, השאירו אותם בקומקום במשך כרבע שעה ואז שפכו לכיור. כדי להיפטר מהריח של החומץ, מלאו את הקומקום מחדש במים נקיים והרתיחו שוב. חזרו על הפעולה עד שהריח של החומץ מתפוגג. הריח אמור להיעלם אחרי מספר הרתחות של מים נקיים. בסיום התהליך, העבירו מטלית יבשה בקומקום כדי לייבשו.

השתמשו במלח לימון:
אם ישנה כמות מועטה של אבנית, מלח לימון הוא חומר מצוין לניקוי הקומקום. למעשה, לא מדובר במלח אלא בחומצת לימון, המורכבת מלימונים טבעיים ולכן, בדומה לחומץ, גם מלח הלימון הוא חומר אכיל ובריא לשימוש. את מלח הלימון תוכלו למצוא במחלקת התבלינים בכל חנות לממכר מזון.
כדי לנקות את הקומקום בשיטה זו, הרתיחו כמות גדולה של מים בקומקום ולאחר מכן, הוסיפו כף מלח לימון. השאירו את מלח הלימון במים הרותחים כחצי שעה ולסיום, רוקנו את תכולת הקומקום, שימו בו מים נקיים והרתיחו פעם נוספת.

כדאי לקרוא >> טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם

השתמשו בתפוח אדמה או פירות הדר:
שיטה זו יעילה רק כשמדובר בכמות קטנה של אבנית. ניתן לחצות תפוח אדמה לשניים ולשפשף את חלקו הפנימי על האבנית. לסיום, יש לשטוף את הקומקום במים.
אפשרות נוספת היא לחצות פירות הדר, כמו תפוז, לימון או אשכולית, ולשפשף בעדינות את חלקם הפנימי על האבנית. בסיום, יש למלא את הקומקום במים ולהרתיח יחד עם שאריות הפרי. השאירו את המים הרותחים בקומקום למשך כרבע שעה כדי שהם יוכלו להשפיע על האבנית.

השתמשו בסודה לשתייה:
השימוש בסודה לשתייה באופן שוטף ימנע הצטברות של אבנית. כדי לנקות את הקומקום בשיטה זו, הרתיחו בתוכו שלוש כוסות מים ושתי כפיות סודה לשתייה. חכו שהמים יתקררו, שטפו את הקומקום ובדקו האם נותרה בו עוד אבנית. אם כן, תוכלו לעשות את הפעולה פעם נוספת.

כדאי לקרוא >> טיפים לניקוי יסודי של המטבח שלכם

השתמשו בקוקה קולה:
וודאי יצא לכם לשמוע על תכונות הניקוי של משקה הקוקה קולה. מסתבר שהוא יעיל גם בהסרת אבנית מהקומקום, כיוון שהוא מכיל חומצה פחמתית. כדי לנקות בשיטה זו, שפכו לתוך הקומקום קוקה קולה והרתיחו. לאחר שמשקה הקוקה קולה מגיע לרתיחה, השאירו אותו בקומקום כחצי שעה ורק לאחר מכן שפכו לכיור. כדי להיפטר מהריח של הקוקה קולה, אתם יכולים להרתיח מים נקיים בקומקום ולחזור על הפעולה עד להתפוגגות הריח.

השתמשו בחומר ניקוי ייעודי:
אפשרות נוספת, שאינה מצריכה הרתחה של מים בקומקום, היא שימוש בחומר ניקוי ייעודי להסרת אבנית מקומקום. החיסרון הוא שחומר הניקוי עולה יותר מחומרים טבעיים ושמדובר בחומר לא אכיל. כדי לנקות את הקומקום בשיטה זו, התיזו את חומר הניקוי על האזורים המכוסים באבנית, המתינו כעשר דקות ולאחר מכן, שטפו היטב את הקומקום.

כדאי לקרוא >> איך לתקן תקלות באפייה ובבישול

כעת, כשאתם מכירים את כל השיטות להסרת אבנית מהקומקום, אתם יכולים להתחיל לתחזק את הקומקום שלכם ולשמור עליו לאורך זמן.

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il