פודיק - Foodik

איך לבחור, לנקות ולבשל ארטישוק שלם

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
6348 צפיות
ארטישוק הוא ירק מזין מאד, שהיה בשימוש כבר בימי היוונים והרומאים. הוא מכיל מגוון ויטמינים ומינרלים, המסייעים בין היתר בתהליכים של ירידה במשקל, בשמירה על איכות הראייה, בחיזוק המערכת החיסונית ובאיזון רמות הסוכר בדם, כך שרבים בוחרים לשלב אותו בתפריט שלהם. הארטישוק מככב במנות שמכינים בחורף ובאביב, אך דורש ניקוי יסודי לפני הבישול, כיוון שארטישוק שלם לרוב מלא בחול, לכלוכים וחרקים קטנים. אז איך בוחרים את הארטישוק המושלם? איך מנקים אותו בצורה יסודית? איך מבשלים אותו? ולמה כדאי לשלב את הארטישוק במתכונים שלכם? צוות "פודיק" כאן כדי לספק לכם את כל התשובות.

איך לבחור את הארטישוק המושלם:
כדי לדעת אם ארטישוק טרי, מומלץ להסתכל על העלים שלו. העלים צריכים להיות סגורים, ואם תלחצו עליהם מעט, אתם אמורים לשמוע צליל של מעיכה. בנוסף, מומלץ לבחור בארטישוק בצבע ירוק, שאינו נראה מיובש, ובעל גבעול שאינו סיבי מדי.
ניתן להחזיק את הארטישוק כשבועיים-שלושה במקרר, כשהוא ארוז בתוך שקית ניילון סגורה.

כדאי לקרוא >> 5 סיבות לשלב זרעי פשתן בתזונה שלכם

איך לנקות ארטישוק שלם:
התחילו בקציצת גבעול הארטישוק. חתכו כ-2.5 סנטימטרים מהחלק העליון של הארטישוק וקצצו גם את הגזע. לאחר מכן, השתמשו באצבעותיכם כדי לפתוח מעט את פרחי הארטישוק וליצור רווחים קטנים ביניהם. הקפידו לעשות זאת בזהירות, כדי לא לשבור את העלים. החזיקו את הארטישוק מתחת למים זורמים וקרירים. אפשרו למים להגיע לכל עלי הארטישוק, סובבו את הארטישוק ודפקו על התחתית שלו כדי להוציא ממנו את כל החול שהצטבר בין עליו. כשהארטישוק נראה נקי, סגרו את ברז המים והניחו אותו בסיר הבישול.

כדאי לקרוא >> טיפים לבחירת הירקות הטריים ביותר

איך לבשל ארטישוק:
בסיר גדול, ניתן לבשל ארבעה ארטישוקים שלמים. הניחו את ראשי הארטישוק בסיר וכסו לגמרי במים פושרים מהברז. סחטו פנימה שני לימונים והשאירו בסיר את הלימונים הסחוטים. הוסיפו חצי כפית מלח, שלושה שיני שום ושלוש כפות שמן זית. הביאו את המים לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את הלהבה, כסו במכסה ובשלו למשך כ-40-50 דקות. במהלך הבישול, הקפידו להפוך את הארטישוקים מדי פעם כדי שיתקבל בישול אחיד, ושימו לב שכמות המים לא יורדת באופן משמעותי. אם כן, הוסיפו מים רותחים לסיר. ארטישוק מוכן לאכילה אם אתם מצליחים לנתק בקלות את אחד העלים ומרגישים שקצה העלה רך. בסיום הבישול, חשוב לשפוך את מי הבישול של הארטישוקים, כיוון שעלולים להיות בהם חרקים קטנים ובלתי רצויים.
אתם לא מוכרחים לאכול את כל הארטישוקים בבת אחת. לאחר בישול הארטישוק, ניתן לשמור אותו במקרר בין שלושה לחמישה ימים. אם הוא מאוחסן כראוי במקפיא, הוא יכול להחזיק מעמד לתקופה של עד שנה.

כדאי לקרוא >> טיפים לבישול צמחוני וטבעוני

היתרונות הבריאותיים של הארטישוק:
אז למה כדאי לשלב ארטישוק בתפריט שלכם? הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של הירק:
● מסייע להורדת כולסטרול: העלים של הארטישוק מכילים מגוון חומרים פעילים, ביניהם הצינארין, שמסייע להוריד את רמות הכולסטרול בדם. בארטישוק קיימת גם כמות גבוהה של סיבים, שתורמת גם היא להורדת רמות הכולסטרול.
● מפחית את לחץ הדם: הארטישוק מכיל כמות נכבדה של אשלגן וכמות מועטה של נתרן, מה שמביא לירידה טבעית של לחץ הדם. בימינו, אנו נוטים לצרוך יותר נתרן מאשלגן, ודבר זה עלול לגרום להתפתחותן של מחלות כלי דם ולב ולהחמיר מצב קיים של לחץ דם.
● משפר את תהליך העיכול: הארטישוק עשיר בסיבים תזונתיים, אשר משפרים את תהליך העיכול. הוא יעיל במיוחד במצבים של עצירות, כיוון שהוא מעודד הפרשה של אנזימי עיכול וחומצות עיכול, המסייעים לתהליך העיכול, והפרשה של מיץ המרה ישירות למערכת העיכול.
● מגן מפני נזקי חמצון: הארטישוק עשיר בנוגדי חמצון רבים, ביניהם רוטין, לוטאין וקוורצטין, שמסוגלים להגן על הגוף מפני נזקי חמצון. חמצון עלול להוביל להתפתחותן של מחלות לב וכלי דם ואפילו למחלת הסרטן. הארטישוק מכיל גם את נוגד החמצון סילימארין, שעוזר בניקוי ובבניית תאי הכבד.
● מסייע לבריאות העצם: הארטישוק מכיל כמות גדולה של מגנזיום וסידן, המסייעים לבנייה ולשמירה על העצמות. המינרלים השונים גם מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות עצם שונות, כגון אוסטאופורוזיס.
● מסייע לירידה במשקל: הארטישוק אינו משמין. ב-100 גרם ארטישוק יש כ-47 קלוריות בלבד. הסיבים הרבים הקיימים בארטישוק גורמים לתחושת שובע משמעותית, שנמשכת לאורך זמן. בנוסף, על פי מחקרים נראה שצריכה של סיבים מסיסים, הקיימים בארטישוק, יכולה לעזור למנוע אגירה של שומן בטני, שנחשב למסוכן במיוחד.
● עוזר במניעת אנמיה: הארטישוק מכיל כ-12% מכמות ויטמין K המומלצת ליום. הוויטמין הזה מעלה את כמות הברזל בדם. אם קיים מחסור בוויטמין K, זה עלול להוביל לרמות נמוכות של ברזל ולאנמיה. במצב זה, הדם אינו מצליח להעביר כמות מספקת של חמצן לכל האיברים וזה מוביל לפגיעה במערכת החיסונית, לעייפות מתמדת ולבעיות בקיבה. לרוב, אנו משיגים את ויטמין K מן החי. לכן, צריכת ארטישוק חשובה במיוחד עבור מי שמתבסס על תפריט צמחוני או טבעוני. הוא מומלץ גם עבור נשים, כיוון שמחסור בברזל זו בעיה נפוצה יותר בקרבן, בייחוד לפני גיל המעבר.
● שומר על הראייה: הארטישוק כולל בין היתר גם לוטאין, שידוע כחומר המשפר את הראייה ומונע התנוונות של רשתית העין.
● יכול לעזור במניעת הנגאובר: לפני שתיית כמות גדולה של אלכוהול, מומלץ לאכול ארטישוק. הארטישוק מכיל כמות גדולה של סילימיראן, שממריץ סילוק רעלים, נוגד דלקות ויכול לחסוך לכם את ההנגאובר של הבוקר.

כדאי לקרוא >> כוסמת: 10 יתרונות בריאותיים ואיך להכין

וודאי כבר הבנתם שארטישוק הוא ירק נפלא, שכדאי מאד לשלב בתפריט שלכם. עם זאת, מומלץ להיוועץ ברופא לפני שאתם מתחילים לצרוך אותו על בסיס יומיומי, שכן צריכה מופרזת שלו עלולה להזיק. אם תצרכו את הארטישוק בצורה מושכלת, תוכלו להוציא ממנו את המיטב ולשפר פלאים את הבריאות שלכם. שיהיה בתיאבון!

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il