25 טיפים לאנשים שאוהבים לבשל
עודכן ב-
10 בפברואר 2021
1515
צפיות
אוהבים לבשל? צוות "פודיק" הכין עבורכם 25 טיפים שיעזרו לכם לשדרג את העבודה במטבח וליצור מנות טעימות במיוחד.
טיפים להכנת פחמימות:
בשלו תפוחי אדמה עם הקליפה: קליפת תפוחי האדמה מעניקה להם טעם וערכים תזונתיים נוספים. לפני שאתם מכניסים את תפוחי האדמה בשלמותם אל הסיר, צרו חיתוך עדין מסביב למרכזם. בתום הבישול, העבירו את תפוחי האדמה לקערה עם מים קרים ושלפו מהם בקלות את הקליפות.
היפטרו מנוזלים בתפוחי האדמה המיועדים לפירה: רבים מאיתנו מכינים פירה מתפוחי אדמה, שבושלו במים רותחים. אך, הבעיה בשיטת הכנה זו היא שתפוחי האדמה סופגים נוזלים רבים במהלך הבישול ומאבדים ממרקמם. כדי לפתור את הבעיה, סננו את תפוחי האדמה מהמים ולאחר מכן החזירו אותם לסיר הבישול הריק למשך כ-2-3 דקות על להבה בינונית. החום אמור לאדות חלק מהנוזלים שהצטברו בהם, כך שהפירה ייצא טעים יותר. אגב - לקבלת פירה טעים במיוחד, מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה שנאפו בתנור עד לריכוך מלא.
טגנו את האורז הלבן בכמות כפולה של שמן: אם אתם משתמשים בכף אחת של שמן לטיגון האורז, הכפילו לשתיים ואפילו לשלוש. זה ישדרג פלאים את טעם האורז הלבן שלכם!
אל תוסיפו שמן לסיר הבישול של הפסטה: כל מה שצריכים כדי לבשל פסטה זה מים ומלח. השמן ייצמד לפסטה וימנע ממנה להתאחד עם הרוטב שהכנתם. אגב – מומלץ להוסיף חצי כוס ממי הבישול של הפסטה לרוטב כדי לשדרג את טעמו.
נצלו את המים הרותחים של סיר הפסטה שלכם: אם בנוסף לפסטה אתם צריכים לבשל גם ירקות, מומלץ להכניס את הירקות לסיר הרותח כמה דקות לפני תום בישול הפסטה. כך, תחסכו לעצמכם את הצורך להרתיח מים בסיר נוסף.
טיפים לעבודה עם ירקות:
קרעו עלים ירוקים עם הידיים: עלים ירוקים כגון נענע, חסה ופטרוזיליה – עדיף לקרוע עם הידיים ולא לחתוך עם סכין. זאת, כדי למנוע מהם להשחיר ולאבד מרעננותם.
הכינו סלט מירקות בטמפרטורת החדר: מומלץ להוציא את הירקות מהמקרר זמן רב לפני תחילת ההכנה של הסלט. ירקות בטמפרטורת החדר טעימים הרבה יותר מירקות קרים.
שמרו בזיליקום בצנצנת עם מים בטמפרטורת החדר: אם השתמשתם רק בחלק מחבילת בזיליקום, אתם יכולים לשמור את היתר. פשוט הכניסו את הגבעולים של הבזיליקום לצנצנת עם מים, כמו זר פרחים.
שמרו על הפטרוזיליה רעננה באמצעות נייר אלומיניום: מיד לאחר רכישתה של הפטרוזיליה, עטפו אותה היטב ביריעת נייר אלומיניום והכניסו למקרר. זה ישמור עליה טרייה למשך זמן ממושך יותר.
שמרו על חצי הלימון בפני התייבשות: כדי למנוע מחצי הלימון להתייבש, מומלץ לחתוך את הקצה מהחצי שבו השתמשתם ולהשתמש בו כדי לכסות את החצי האחר של הלימון. ניתן לחבר את הקצה באמצעות קיסם.
טיפים להכנת עוף, בשר וקציצות:
הוסיפו חרדל לשניצל: לשדרוג השניצלים שלכם, כדאי להוסיף להם חרדל. הדרך המומלצת היא למרוח חרדל על פיסות העוף לפני טבילתן בביצים. ניתן גם לטרוף את החרדל יחד עם הביצים, אך זוהי דרך פחות מומלצת.
לפני הבישול - השרו את העוף במרינדה: לקבלת עוף עסיסי וטעים, מומלץ להשרות אותו במרינדה כמה שעות לפני תחילת ההכנה. למעשה, מומלץ להשאירו בהשריה לפחות שעה ואפילו לילה שלם. קיימות מגוון מרינדות אפשריות, למשל שמן זית עם מעט תימין וחומץ בלסמי או סויה עם שום וג'ינג'ר.
הכינו את העוף על גבי נייר אפייה: עוף לא מבושל נגוע בחיידקים מסוכנים, שיכולים לעבור לקרש החיתוך שלכם. במקום לחטא את הקרש אחרי כל הכנה של חזה עוף או שניצלים - ניתן פשוט להניח על גביו נייר אפייה ולזרוק לאשפה בתום השימוש. הקפידו שלא לקרוע את נייר האפייה במהלך העבודה, כיוון שאז כל ההשקעה תהיה חסרת טעם.
אין צורך לטגן את הקציצה לפני בישולה ברוטב: יש הטוענים שחובה לטגן את הקציצות לפני בישולן ברוטב, כדי שהן לא תתפרקנה. אך, אם מקפידים להכניס את הקציצות לרוטב כשהוא מבעבע ולא נוגעים בהן, ניתן ליצור קציצות יציבות ללא צורך בטיגון מקדים. אם אתם רוצים לערבב את התבשיל, אבל פוחדים שהקציצות תתפרקנה, אתם פשוט יכולים לנענע את הסיר קלות.
השתמשו בקינואה במקום בפירורי לחם: כדי להכין תערובת לקציצות, בדרך כלל משתמשים בבשר טחון, בפירורי לחם, בביצים ובתבלינים. אם אתם נמנעים מגלוטן, ניתן להשתמש בקינואה במקום בפירורי לחם. כף גדושה של קינואה מבושלת מספיקה לחצי קילו בשר.
הוסיפו גרידת לימון לקציצות הבקר שלכם: זה משדרג מאד את הטעם.
טיפים כלליים לטיגון ולבישול:
טגנו עם כמות גדולה של שמן: ככל שיהיה יותר שמן במחבת, כך המטוגן יספוג פחות שמן, מה שאומר שהתוצאה תהיה בריאה יותר.
אל תחששו להוסיף שמן באמצע הטיגון: לעיתים קורה שאנו מוזגים פחות מדי שמן לטיגון ובאמצע הטיגון מגלים שחסר שמן. כדי לפתור את הבעיה, ניתן למזוג שמן נוסף באיטיות דרך דפנות המחבת הלוהטת. כך, השמן שיתווסף למחבת יהיה בטמפרטורה הקרובה ביותר לזו שכבר הצטברה במחבת.
כדי לא לשרוף תבלינים - התחילו את הטיגון בשמן קר: ישנם מתכונים הדורשים להתחיל בטיגון שום או תבלינים אחרים. כיוון שתבלינים אלו עדינים מאד ונוטים להישרף בקלות, אם תתחילו את הטיגון בשמן רותח, זה עלול להוביל לחריכה שלהם תוך שניות. לכן, מומלץ להתחיל לטגן אותם בשמן קר. זה גם יאפשר לכם שליטה גבוהה יותר על תהליך הטיגון. אל דאגה – הם יספגו מעט מאד שמן.
הכפילו את כמויות השום: מתכונים בדרך כלל מקמצים בכמות השום. אם אתם אוהבים שום במאכלים שלכם, מומלץ להכפיל את כמות השום המצוינת במתכון.
טגנו את הבצל למשך כחצי שעה: ישנם מתכונים הטוענים שטיגון עמוק וטוב של בצל אורך כ-5-10 דקות בלבד. מדובר בטעות. כדי לטגן את הבצל בצורה מיטבית, מומלץ לטגן אותו לפחות חצי שעה. זה חשוב במיוחד כשמכינים מתכונים מסוימים, כמו מג'דרה.
צרבו את הירקות או הבשר על המחבת עד להתאדות הנוזלים: מתכונים רבים מבקשים לצרוב ירקות או בשר טחון על המחבת למשך דקה או שתיים. אך, בבישול ביתי דקה או שתיים אינן מספיקות לצריבה מלאה. זאת, כיוון שהירקות או הבשר מפרישים נוזלים רבים, שאינם מספיקים להתאדות ומפריעים לתהליך הצריבה. לכן, אל תחששו להמשיך לבשל אותם עד להתאדות כמעט מוחלטת של הנוזלים. אתם אמורים לשמוע את רחש הצריבה.
הוסיפו מלח לבולונז: אם אתם מכינים בולונז ומרגישים שמשהו חסר בטעם - כנראה שאתם צריכים להוסיף מלח ולבשל את הבולונז עוד כמה דקות. לאחר הוספת מעט מלח, מומלץ להנמיך את הלהבה ולחזור לבדוק את הטעם לאחר כחצי שעה.
אפשרו לבשר להתייצב בתום ההכנה: אם הכנתם סטייק על המחבת, בשר בתנור או המבורגרים ביתיים, חשוב להניח אותם בצד לכמה דקות לאחר ירידתם מהאש או צאתם מהתנור. זאת, כדי שהם יוכלו להתייצב בטמפרטורת החדר.
שטחו את הבשר הטחון לפני הכנסתו להקפאה: שיטוח הבשר הטחון לפני הקפאה ישתלם לכם בהמשך, כשתרצו להפשיר אותו במהירות.
שיהיה בתיאבון!