פודיק - Foodik

תחליפי ביצים שכדאי להכיר

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
13194 צפיות
בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים מאמצים את התזונה הטבעונית הן מסיבות אידיאולוגיות והן מסיבות בריאותיות. אך, אצל רבים מהאנשים הפונים לטבעונות עולה השאלה - מה עושים בלי ביצים? נדמה שביצים הם חלק בלתי נפרד מהאפייה והבישול, כיוון שהן מהוות חומר מקשר, מוסיפות אווריריות ומספקות שלל ערכים תזונתיים. אך, וודאי תתפלאו לשמוע שקיימים מגוון תחליפים אפשריים לביצים, שעושים את אותה העבודה. צוות "פודיק" (ושחר חן - שמכין לכם את כל המתכונים והסרטונים) כאן כדי להציג בפניכם מספר תחליפים לביצים, שכדאי להכיר, במיוחד אם אתם מתחילים את צעדיכם הראשונים במטבח הטבעוני.

איך משיגים חלבון בלי ביצים?
הביצים מהוות מקור עיקרי לחלבון. אולם, קיימים מגוון תחליפים טבעוניים, שיכולים לספק לכם את אותה כמות חלבון כמו בביצה. כך למשל, תוכלו להשיג את אותה כמות חלבון בשתי כפות שבבי סויה או בחצי כוס קטניות מבושלות. יש שיאמרו שאף עדיף לצרוך תחליפים טבעוניים לביצים. זאת, כיוון שביצים אומנם מכילות כמות גדולה של חלבון, אך מכילות גם שלל חומרים אחרים, שעלולים להזיק לבריאותנו. כך למשל, רוב השומן הנמצא בביצה הוא שומן רווי, והביצה עתירה גם בכולסטרול, מה שמעלה את הסיכון ללקות במגוון מחלות כלי דם ולב.

כדאי לקרוא >> טיפים לבישול צמחוני וטבעוני

איך מוסיפים אווריריות למאפים?
הביצה אחראית על האווריריות של מאפים שונים, בעיקר של עוגות בחושות. אם אתם רוצים להוסיף למאפים שלכם אווריריות מבלי להשתמש בביצים, הנה לכם שתי שיטות אפשריות:
שיטה ראשונה: הוסיפו לבלילה שלכם כפית אבקת סודה לשתייה, כף חומץ רגיל או חומץ תפוחים וכף מים.
שיטה שנייה: ערבבו חלב סויה עם מיץ לימון או חומץ, הוסיפו לתערובת אבקת אפייה או סודה לשתייה וטרפו יחד עד לקבלת קצף.
בשתי השיטות, מומלץ להשתמש במסננת דקה ולעשות ניפוי של כל הקמחים שבמתכון. אם יש קקאו במתכון, סננו גם אותו. לאחר מכן, מומלץ להכניס את המאפה ישירות לתנור חם, כדי שהחומרים התוססים והמאווררים שבבלילה יוכלו לפעול ביעילות.

כדאי לקרוא >> איך להפוך מתכונים חלביים לפרווה?

תחליפי ביצים שמתאימים ללביבות, פשטידות וקציצות:
ביצה אחת = חצי כוס מחית תפוחי אדמה קרה או בטמפרטורת החדר, מעורבבת עם מעט מים.
ביצה אחת = חצי כוס שעועית מבושלת או גרגירי חומוס מעוכים למחית. יש לערבב את המחית עם מעט מים. אם תרצו, תוכלו להשתמש בחומוס או בשעועית מקופסת שימורים.
ביצה אחת = 2-3 כפות קמח חומוס/ קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור ו-1-2 כפות מים.
ביצה אחת = 2-3 כפות חמאת בוטנים, מעורבבת עם מעט מים.
ביצה אחת = 2-3 כפות טופו מעוך, מעורבב עם מעט מים.

כדאי לקרוא >> איך הופכים מתכון לטבעוני

תחליפי ביצים שמתאימים למאפינס, עוגות, עוגיות, פנקייקים ולחמים:
ביצה אחת = 1/4 כוס רסק תפוחים.
ביצה אחת = 1/4 כוס מחית בננה. לחילופין, ניתן להשתמש בחצי בננה מעוכה ורבע כפית אבקת אפיה.
ביצה אחת = 1/4 כוס טחינה גולמית.
ביצה אחת = שלוש כפות קמח עדשים ושתי כפות מים.
ביצה אחת = שלוש כפות קמח טפיוקה.
ביצה אחת = כף זרעי צ'יה טחונים ושלוש כפות מים. לפני השימוש, יש לערבב ולהשרות את זרעי הצ'יה הטחונים במים למשך כרבע שעה.
ביצה אחת = כף פשתן טחון ושלוש כפות מים. לפני השימוש, יש לערבב ולהשרות את הפשתן הטחון במים למשך כעשר דקות.
ביצה אחת = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה ורבע כפית אבקת אפייה.

תחליפי ביצים לציפוי או להענקת ברק למאפים שונים:
חלב שקדים, סויה או אורז. אופציה זו מתאימה במיוחד לציפוי מאפים מלוחים ומתוקים.
כף סילאן מהולה ב-1-2 כפות מים. אופציה זו מתאימה במיוחד לציפוי חלות או מאפים מתוקים.
שמן שומשום או שמן קנולה. אופציה זו מתאימה כמעט לכל המאפים, אם אתם רוצים להעניק להם ברק.

כדאי לקרוא >> 8 תבלינים לחיים בריאים יותר

תחליפי ביצים ליצירת מיונז:
רוטב המיונז מבוסס ברובו על ביצים, אבל יש אפשרות להפוך אותו לטבעוני. במקום בביצים, תוכלו להשתמש בחלב סויה ושמן או בטופו משי.

תחליפי ביצים ליצירת חביתה או שקשוקה:
כדי להחליף את הביצים בחביתה או בשקשוקה, אתם יכולים להשתמש בטופו, בקמח חומוס או בקמח עדשים. בדרך כלל, 150 גרם טופו יספיקו לחביתה אחת וחצי כוס קמח חומוס או עדשים תספיק ליצירת שתי חביתות טבעוניות.

כדאי לקרוא >> 5 סיבות לשלב זרעי פשתן בתזונה שלכם

תחליפי ביצים ליצירת מרנג:
מרנג, שנקרא גם מקצפת בעברית, הוא קינוח מתוק וטעים במיוחד, המורכב בדרך כלל מקצף חלבונים וסוכר. אך, אם תרצו להכין מרנג טבעוני, זה ללא ספק אפשרי. מסתבר, שמים שבושלו בהם קטניות הם תחליף מצוין לביצים, שכן הם מסוגלים לתפוח לממדים אדירים. שתי כפות מי קטניות שווה לחלבון של ביצה אחת. חשוב להקפיד שמי הקטניות יהיו בטמפרטורת החדר. אפשרות נוספת היא להשתמש במי השימורים של גרגירי חומוס משומרים.

טיפים לשימוש בתחליפי ביצים:
כשאתם משלבים תחליף ביצים במתכון, וודאו שהטעם של התחליף מתאים לטעמים של יתר הרכיבים במתכון. כך למשל, אם אתם מכינים עוגת שוקולד, מומלץ שלא לבחור בתחליף הכולל קמח עדשים.
במתכונים הדורשים ביצה אחת בלבד, במיוחד במתכונים שמכילים קמח, יכול להיות שתצליחו לוותר על הביצה ולהסתדר בלי שום תחליף. אם אתם רוצים להיות בטוחים שהמאפה או הקציצה לא יתפרקו לכם באמצע ההכנה, תוכלו להוסיף שתי כפות נוזלים כדי לייצב את הבלילה.
אם אתם מתגעגעים לטעם ולריח של ביצים, אתם יכולים להוסיף למאפים או לתבשילים שלכם מלח הימלאיה שחור, שמכיל בתוכו נתרן גופרי. נתרן זה מספק למלח השחור ריח וטעם חזק של ביצים.
קחו בחשבון שתחליפים מסוימים יצאו מוצלחים יותר במתכונים מסוימים ולא במתכונים אחרים. מדובר על ניסוי וטעיה.

כדאי לקרוא >> טיפים לבחירת הירקות הטריים

כעת, כשאתם מכירים את התחליפים השונים שיש לביצים, אתם יכולים להתחיל לעבור לתזונה טבעונית ללא כל חשש וליהנות ממגוון מאפים ותבשילים אהובים, כמו עוגות, עוגיות, חביתות וקציצות - בגרסתם הטבעונית. שיהיה בתיאבון!

עקבו אחרי פודיק בפייסבוק | עקבו אחרי פודיק באינסטגרם | עקבו אחרי פודיק ב-TikTok | עקבו אחרי פודיק ב-YouTube

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il