פודיק - Foodik

טיפים לבישול צמחוני וטבעוני

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
1895 צפיות
רובנו גדלנו על המטבח המסורתי, שכולל בשר, ביצים, גבינות ודגים. אבל, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים עוזבים את המטבח המסורתי ועוברים לתפריט צמחוני או טבעוני. בניגוד למה שחלק מהאנשים חושבים, המטבח הצמחוני והטבעוני הוא לא פחות עשיר, מזין וטעים מהמטבח המסורתי. אם תשתמשו בחומרי הגלם המתאימים ותהיו יצירתיים, תוכלו ליצור מנות מופלאות, שידהימו אפילו את אוהבי הבשר המושבעים. במאמר זה הכנו לכם כמה טיפים לבישול צמחוני וטבעוני, שיעזרו לכם בצעדים הראשונים שלכם במטבח הצמחוני או הטבעוני.

הקפידו שהמטבח שלכם יהיה מצויד במוצרים חיוניים:
מי שטוען שאין לצמחונים ולטבעונים מה לאכול טועה ובגדול. קיימים מגוון של מוצרים, שבהם אתם יכולים להשתמש כדי להכין מאכלים צמחוניים או טבעוניים. ומה שטוב במוצרים האלו, הוא שאת רובם אתם יכולים לאחסן במגירות שבמטבח ולא במקרר, כך שיש לכם שפע של מקום אחסון. אם אתם מתכוונים לעבור לתפריט צמחוני או טבעוני, ישנם כמה מוצרים חיוניים שכדאי שתמיד יהיו במטבח שלכם. בין המוצרים האלו נמנים קמחים מסוגים שונים, שיבולת שועל, אורז מלא, זרעי פשתן, שקדים, שמרים תזונתיים, שמן זית, רוטב סויה, שעועית מסוגים שונים, סילאן, גרגירי חומוס וחמאת בוטנים.

השתמשו בחומרי גלם איכותיים בלבד:
תפקידו לרכוש חומרי גלם איכותיים בלבד ולהשתמש בהם מהר ככל האפשר, כדי שישמרו על איכותם. אם יש צורך, אתם יכולים להקפיא חלק מהמוצרים כדי לשמור על טריותם. אם אתם רוכשים ירקות או פירות, מומלץ לרכוש אותם בהתאם לעונה. אם אתם רוכשים מוצר באריזה, מומלץ לקרוא את הרכב החומרים של אותו מוצר לפני שאתם רוכשים, כדי לוודא שאתם יודעים איזה חומרים אתם עומדים להכניס אל גופכם. אם יש רכיב שאתם לא מכירים, כדאי לחפש אותו בגוגל לפני שאתם רוכשים את המוצר.

הוסיפו טעם לאוכל שלכם:
כשאתם ניגשים להכין מתכון צמחוני או טבעוני, מומלץ לבחור בחומרי גלם בעלי טעמים מיוחדים וחזקים. בנוסף, חשוב מאד לתבל את המאכלים שלכם כדי להפוך את הצלחת לעוד יותר משובחת. תתנסו בתיבול ותלמדו אט-אט מהי כמות התבלון המתאימה עבורכם. אל תפחדו לתבל בנדיבות אם יש צורך בכך..

[caption id="attachment_748" align="alignnone" width="500"]איך הופכים מתכון לטבעוני איך הופכים מתכון לטבעוני? כל התשובות לשאלות במאמר נפלא בבלוג של פודיק, לחצו כאן וכנסו לכתבה תקראו ותהנו מטיפים מעולים שיעזרו לכם להפוך כל מתכון רגיל לטבעוני :)[/caption]

שלבו סידן מהצומח במתכונים שלכם:
מוצרי חלב הם מהמוצרים הפופולאריים ביותר בתרבות המערבית, שכן לימדו אותנו מגיל צעיר שבחלב יש הרבה סידן ולכן חשוב לצרוך אותו על בסיס יומיומי. מומחים ברפואה הסינית, לעומת זאת, טוענים שמוצרי חלב מכבידים על מערכת העיכול. מעבר לכך, קיימים אנשים רבים בחברה, שרגישים ללקטוז שבחלב ולכן מתקשים מאד לצרוך אותו. אם גם אתם רגישים ללקטוז או מרגישים שמוצרי חלב מכבידים עליכם, כדאי לכם לשלב מאכלים אחרים בתפריט היומי שלכם כדי להשיג את כל הסידן הדרוש לכם. מאכלים עשירים בסידן הם, בין היתר, אבוקדו, שקדים, טחינה, קטניות, אגוזים וקינואה.

השתמשו במגוון תחליפים לבשר:
רוב האנשים מכירים את הטופו ואת הסייטן בתור תחליפים לבשר. אולם, קיימים עוד מגוון מוצרים שיכולים להוות תחליף לבשר. אתם יכולים להשתמש בפרי-הג'ק, בפטריות, בלבבות דקל או בארטישוק. לכל אחד מהמזונות האלו יש מרקם וטעם שונה, כך שתוכלו לגוון בתבשילים שלכם ולא לאכול בכל פעם את אותו הדבר.

התאימו את תחליפי הביצים לסוג האוכל שאתם מכינים:
כמו שיש תחליפים לבשר, יש גם תחליפים לביצים. חשוב מאד להבין מה תפקיד הביצים במתכון שאתם מתכננים לעשות, כדי שתוכלו להתאים את התחליף המתאים ביותר מבחינת צורה, טעם ומרקם. כך למשל, אם אתם מתכננים להכין קציצות, אתם יכולים להחליף את הביצים במחית שעועית, בטחינה או בטופו, כיוון תפקידה של הביצה במתכון זה הוא לקשור בין המרכיבים השונים של התערובת ולשמור על הלחות שבתוך הקציצה. במתכונים של עוגות או עוגיות, מומלץ להשתמש ברסק תפוחי עץ או בבננות מרוסקות. להקצפה אתם יכולים להשתמש בשמנת צמחית על בסיס סויה או בקרם קוקוס. ואם אתם רוצים להכין חביתה או שקשוקה, אתם יכולים להשתמש בקמח חומוס או בקמח עדשים.

מצאו תחליפים טובים לדגים:
דגים אומנם עשירים באומגה 3, אך דגים רבים עשירים גם בכספית, שהוא חומר רעיל הפוגע במוח ובמערכת העצבים. אם הייתם רגילים לאכול דגים דרך קבע, דעו שקיימים תחליפים, שמספקים גם הם אומגה 3. במקום דגים, אתם יכולים לשלב בארוחות שלכם זרעי פשתן, זרעי צ'יה או אגוזי מלך. אם תוסיפו לארוחות שלכם 1-2 כפות של זרעי צ'יה או פשתן מדי יום, תוכלו להגיע לכמות הצריכה הנדרשת. אם אתם פשוט מתגעגעים לטעם של הים, אתם יכולים להחליף את הדגים גם באצות וואקאמה, שניתן לרכוש כשהן מיובשות. תשרו אותן כחמש דקות במים קרים ותוסיפו למרקים, לתבשילים ולסלטים שלכם.

שלבו כמות נכבדה של עלים וירקות ירוקים:
עלים וירקות ירוקים הם מרכיב חשוב מאד בתפריט הצמחוני והטבעוני, שכן הם עשירים בברזל, בסידן, בחומצה פולית, בחלבון ובשלל וויטמינים וסיבים תזונתיים שתורמים רבות לבריאותכם. מומלץ לשלב כמה שיותר עלים וירקות ירוקים במתכונים שלכם. תוכלו לשלב ברוקולי, חסה, תרד, פטרוזיליה, נבטים ירוקים, עלי סלק, עולש, אפונת בר ועוד שלל אפשרויות.

הכינו קטניות מראש:
בין המרכיבים המרכזיים של המטבח הצמחוני והטבעוני הם הקטניות, שכוללות בין היתר שעועית לסוגיה וגרגירי חומוס. הם מזינים מאד, אבל הבעיה היא שתהליך ההכנה שלהם אורך זמן ממושך. אתם צריכים קודם כל להשרות אותם לילה במקרר ולאחר מכן לבשל אותם כשעתיים-שלוש בסיר של מים רותחים. כדי לקצר תהליכים, כדאי לכם להשרות ולבשל את השעועית או את גרגירי החומוס מראש ולהכניס למקפיא, כדי שתוכלו להשתמש בהם מיד כשתרצו. מומלץ להכין כמות גדולה יחסית ולחלק אותה לקופסאות קטנות, כדי שתוכלו להפשיר כמות קטנה בכל פעם. ניתן להחזיק אותם כשלושה חודשים במקפיא ללא חשש.

כעת, כשאתם מצוידים בטיפים הללו, אנו בטוחים שתוכלו להכין בקלות מגוון מנות צמחוניות וטבעוניות משגעות, שישאירו את כולם שבעים ושמחים. שיהיה בתיאבון!

[caption id="attachment_837" align="alignnone" width="500"]טיפים לבחירת הירקות הטריים ביותר טיפים לבחירת הירקות הטריים ביותר - איך לבחור את הירקות הטובים והמושלמים ביותר שיהפכו לכם את האוכל להכי טעים שיש? לחצו כאן ותגלו - כתבה נפלאה מהמגזין שלנו :)[/caption]

עקבו אחרי פודיק בפייסבוק | עקבו אחרי פודיק באינסטגרם | עקבו אחרי פודיק ב-TikTok | עקבו אחרי פודיק ב-YouTube

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il